Barn- og familiefotografering:

Det skal være gøy å være på fotografering! Derfor bruker jeg alltid den tiden jeg trenger på å komme i kontakt med barna slik at vi kan tøyse litt sammen. Det er da de gode bildene kommer!
Det er barna som får bestemme tempoet, fordi det er viktig å ta godt vare på humøret og tålmodigheten deres.

Jeg har tyve års erfaring i å jobbe med barn i alle aldre som lærer i skole og barnehage, og de siste seks årene også som fotograf. Denne erfaringen bruker jeg for å komme i kontakt med barna, for å finne ut noe om hvem de er, og hvordan vi kan ha det gøy sammen!

Familier er veldig forskjellige, jeg har hatt besøk av familier som er to personer, og familier som er mange (rekorden hittil er 16). Familier kan ha mange barn, ett barn, store barn, små barn, eller store og små barn. Jeg tilpasser fotograferingen til akkurat din familie, og forbereder meg på de mulighetene og utfordringene din familie gir. Målet er at dere skal sitte igjen med en følelse av at vi har klart å fange øyeblikket, at dere får gode bilder av barna slik dere kjenner dem akkurat nå.

Barn fascinerer meg, og jeg setter stor pris på å jobbe med barn!

Babyer under ett år er det også morsomt å ta bilder av. De ligger på magen og strekker seg opp på sterke armer. Eller de sitter og utforsker ting med munnen. Så gode smil, og så ekte lattersalver. En rar lyd kan være nok!

Små barn 1 – 3 år er full fart! Her nytter det ikke å sitte stille. Trille ball, hoppe, snurre og danse gir ofte de beste bildene. Blir det for lite action, mister de lett tålmodigheten. Men, så kan de sette seg ned i dyp konsentrasjon og plukke en blomst fra hverandre.

Større barn 4 – 10 år kan man ikke lure. De skal forstå hva som skjer, og være med å bestemme. De har ofte veldig originale forslag, og vi kan ende opp med ganske kreative bilder. De er også som regel veldig flinke til å hjelpe til med å få småsøsken til å samarbeide. Samspill mellom søsken gir nydelige bilder!

Praktisk informasjon:
Når du bestiller time til barnefotografering, eller familiefotografering, tar vi oss god tid i studio. Som regel bruker vi en drøy time.

Ta gjerne med et par ulike antrekk. Bildene blir best dersom dere er kledd noenlunde like formelt. Enten alle i hverdagstøy, eller i pentøy. Det kan være morsomt om alle har litt like klær, eller klær som matcher. Se på bilder andre har tatt, og finn ut hva dere liker. Ta med en ting som er viktig for barnet, favorittdyret eller liknende.

For eldre barn er det ofte fint hvis de kan få vise fram hvem de er, enten gjennom klær, eller ved å ha med seg en rekvisitt. Kanskje en gitar, danseskoene, klatretauet eller skilua?

Etter fotograferingen får dere en visningstime, hvor dere får se alle bildene på skjerm. Så kan dere velge hvilke bilder dere vil ha, og om dere vil ha digitale filer, bilder på papir, lerret eller plate. Bilder kan bestilles under visningstimen. Dere kan også bestille dem senere, dersom dere vil gå igjennom valgene hjemme i fred og ro.

Dersom dere ikke er helt fornøyd med bildene, setter jeg gjerne opp en ny fotografering gratis.