Konfirmasjon er både alvor og fest! Det er en høytidelig markering av en overgang, og en feiring av ungdommen i familien. I forbindelse med konfirmasjonen har konfirmanten fått pentøy, dress, bunad eller kjole.

Konfirmasjonstid from Unn Kristin Dietz Syverud on Vimeo.

Konfirmasjonen er noe vi husker i lang tid etterpå. Et godt konfirmasjonsportrett for å minnes, er en god investering! Takkekort til familie og venner må man jo ha uansett.

Konfirmasjonsfotografering kan gjøres på selve dagen, eller etterpå.

På selve dagen kan det godt bli hektisk med gjester, seremoni, fest, taler, gaver og bespisning. Mange velger derfor å komme i studio etter konfirmasjonen, og ta bildene da.

Når det gjelder konfirmanter, er det viktig å forevige antrekket.

Jeg har jobbet spesielt mye med bunadsfotografering. Når det gjelder bunader, liker jeg å få litt fart i stakken. Da kommer bunaden godt frem, samtidig som bildene blir litt mer spennende. Det er også spennende å ta bunadsbilder i et urbant miljø, det behøver jo ikke  være stabbur selv om det er bunad.

Konfirmasjonsbilder er fint å ta i studio, men hvis det er vær til det er det også veldig fint å ta dem ute. I hagen hjemme? Ute i naturen? Ved en røff murvegg? Noen ønsker også bilder i hverdagsantrekk, og det kan jo si mer om hvem ungdommen er til vanlig.

Ungdom bruker bilder mer enn noen annen aldersgruppe. De er utrolig bevisste på hva slags bilder de liker av seg selv. Det å leke med ulike bakgrunner, lys og klær gir bildene et løft.

Kanskje vil konfirmanten også ha et bilde til profilen sin, eller en collage til forsidebilde?

Dersom dere ikke er helt fornøyd med bildene, setter jeg gjerne opp en ny fotografering gratis.

Se eksempler på konfirmantbilder.